twinkle, twinkle little star. How I wondered where you are.

Här är finingen som Madde överraskade mig med som en liten "homecoming" present. Glillar jätte mycket! Lite sidenaktig & jag tänker mig den till ett par vida jeans eller lite "Anna dello Russo" matchat med en paljettkjol. Stay tuned!
-
Gotta run, ska strax möta just Madde & Carro för Cheap Mondays visning ute i Kvarnholmen. En dagens kommer upp senare ikväll, kan ge er skinn + skinn som ledtråd! I vart fall hur jag tänker just nu! PUSS

Altewai.Saome.

OH GOSH! Altewai Saome gjorde det igen. Från smashing lack & snygga snitt på byxben, detaljer på skjortor till otroligt välsydda kostymer. Så JÄKLAR BRA! Jag tror nog att A.S blir sjukt svåra att slå denna vecka, för jäklar i havet vilken feedback dem redan fått runtom på bloggar & sajter. Modellerna var också fina i tuperat stort hår och oborsade bryn. Mycket grått vart de, så skriv upp det!
Modeveckan inleds & Noomi Rapace klippte bandet!
A.S visade en herrkollektion för första gången.
Äääälskade som sagt lackdetaljerna. Kjolen till höger drömde jag om inatt..
Peplum var ett signum i kollektionen tillsammans med snygga snitt.
Som sagt, älskade kollektionen. Visningen var också jäkligt grym, det dunkades HIP HOP ur högtalarna och hur fel kan det gå då liksom?! Sry för halvdana bilder, kom åt ngn satans inställning på kameran som jag inte visste hur jag skulle få bort. Jag och teknikprylar va?! NO GOOD. Dessutom vart jag också så betagen av showen att jag typ glömde knäppa av bilder. Well, nu ska ja snart bege mig igen, idag blir det eftermiddag & kvällsvisningar för min del bl.a. Cheap Monday, Johanna Pihl & Maria Nilsdotter. Spännande! Dock är jag förbannad på min stressmage som gav ifrån sig kramper & strulade imorse så jag missade Beckmans visning. BUHU.

black & white with a touch of pink.

En "dagens" från idag! Vet ni hur glad jag är över att Madde hittade dessa byxor åt mig? Har letat förgäves och bett alla om hjälp att hålla utkik. Förra veckan ringde Madde och sa att hon hittat ett par kvar i Fältan! Dock en strl för stor, men det finns ju symaskin! :) Blev såå glad, då jag verkligen älskar dessa bysser. Gillar ni? TYCK TILL! När ni ändå är här inne kan ni väl slänga iväg en kommentar, roligare med lite feedback! :) Så kom igen nu kompisar! Btw så har jag haft en toppen dag idag med massa härliga människor! Kom nyss innanför dörren, och håller på att slänga över bilder från kamera till data. Altewai.Samoe gjorde en toppen visning denna gång också. Blev helt galen i deras plagg med lack & volangdetaljerna. Peplum, peplum.. M.Å.S.T.E. H.A!

all this talk about leather.

Hur fin är inte denna skinn skjortan jag sportade på A.W.B:s pressvisning förra veckan?! Älskar den, och kan inte låta bli att drömma om den. Från Wrangler är den om jag inte minns helt fel.
-
Nähä hörrni, fullspäckad dag. Sthlms Modevecka comin up! Första visningen blir Altewai Samoe. Ska bli spännande att se vad dem har att komma med efter deras två senaste succé visningar. Stay tuned! Dagens outfit & bilder från dagen kommer upp i eftermiddag! Puss, ha en fin måndag.

my day so far.

Träffade min bästa C för lite shopping & smakråd i stan. Hon köpte den perfekta vita skjortan från Acne som jag gärna hade haft i min garderob. Finaste slagen & finaste detaljerna. De som Acne är överlägset bäst på. Sprang också på fina Sofi och tjatade lite livet & kommande modevecka! Beundrar verkligen denna brud, flyger och far mest hela tiden, alltid 10000 bollar i luften, men tamejtusan ALLTID lika fräsch & chic! Pluspoäng på de! Efter lite chitchattande knata vi upp till bästa Linda på LAKA manicure & fick naglarna fint lackade & fixade. Perfekt inför kommande modevecka. Har verkligen märkt hur mycket jag numera uppskattar fina händer & naglar.

Jäkla synd att man inte ser min fina rosett jag knytit i halsen. Iallfall så är det en "denim rosett" som min fina vän & kollega Paula sytt till mig. Super enkelt att fixa själv.
Verkligen som en liten godisfabrik med alla lack i olika färger & nyanser. Alltid lika svårt att bestämma sig för en färg. Idag föll dock valet på ett "aprikos färgat". Fick också med mig några nya pastellfärger hem som jag ska visa er & bland dessa hittade jag min nya favorit, såklart efter jag lackat klart. Ett pärlemo färgat lack som var helt underbart. Reflekterade i regnbågens färger beroende på vilket ljus man stod i. Så galet fint..
-
På tal om annat så har ni säkert fattat att det är modevecka på ingång. Innebär en hel del roliga inlägg, och spännande dagar. Ni kommer givetvis på följa med! Jag är super laddad, hoppas ni också är de!

dr martens and swedish hasbeens.

Jag skulle mer än gärna lägga beslag på dom blommiga eller rosa till våren. Är ju en "boots-junkie" så dessa skulle passa mig som handen i handsken.
Godmiddag kära vänner! Hoppas ni haft en underbar helg. Själv har jag tagit det hyfsat lungt. Ute en vända i fredags, SÅÅÅ KUL! Vi vart ett stort tjej & killgäng som hade överraskningsfest för en kille som tagit silver i squash sm! Härlig reaktion när han klev in i lyan utan varken minsta aning eller tvivel! :) Vart ganska död igår dock vilket också märktes på bloggen. Well, man behöver dagar som dom ibland också. :) Vaknade iallafall upp pigg idag då solen strålade in genom fönstret! Finns det ngn bättre sätt att vakna upp till? Jag tror då inte de. Nu ska jag strax möta upp en vän för en långis i solen, sedan mys med en annan i stan! Talk later honeys!

today I miss this.

Grekland. Den vackra solnedgången. Stranden. Uteserveringar. Syster & systerdotter. Lyssna till havets brus. Umgås med fina människor. Shoppingen. NOBU masushita. Cleo & Milo. Vakna till solsken.

happy colours makes me happy.

En liten "sneak-a-peak" på kvällens kostym. Min nya fina, alldeles underbara kavaj. Till detta har jag kladdat naglarna i ett nytt lack i neonrosa. Allt för att försöka göra denna ganska gråa, bittra dag till en bättre sådan!
Väldigt sugen på att köpa byxorna i samma print och använda som en hel kostym.
Lacket är köpt på LAKA manicure i Gallerian.
-
Och ja, jag vet att jag varit dålig på att posta dagens outfit till er. Men idag har jag varit inneråtta & mest knatat runt i mysdressen och fixat massa nödvändiga & tråkiga saker. Sen är det ju för jäkla tråkigt att det bara är ljust ett par timmar om dagen, och hinna få till en "ok" dagens är ibland ganska så svårt. Vill också alltid att någon ska fota, sämst med självutlösarn. Well, det ska bli bättring! Nu ska jag snart pipa inåt stan för att möta upp Carro & Petra för lite party! Så vi hörs imorgon vänner, hopefully med lite festliga bilder! Have a nice friday! Smack!

batik & dip dyed pants.

Provade dessa jeans igår. Ok, I litterally died. Kommer ni ihåg att jag tipsade om batikmönstrade byxor som ett av vårens stora "have-to-have? Här har ni iallafall ett jäkligt bra alternativ & satt som ett smäck gjorde dem också. Dock hade jag gärna sett dem i fler färger, typ ljust rosa.
Från Zara & jag tror priset låg på 579 kr om jag inte minns fel.

a world beneath.

Yes, precis som rubriken lyder, så heter presskontoret vi besökte igår, alltså förkortat A.W.B. Mycket fina saker, förälskade mig i ett par gamla hederliga Nike air med lila detaljer, skulle också gärna lägga vantarna på ett par neonfärgade gympisar. Åh, vill så gärna ha, och sen att jag tycker det är såå coolt att slänga på sig ett par shyssta gympadojjor till en kostym eller ett par jeans. Alltså, det braiga i detta är att du slår två flugor i en smäll, vem har sagt att man bara tränar i sina skor? Nänä, the world is changing hörrni, precis detsamma gör trenderna & modet. Slutbabblat om detta, här är iaf lite inspirationsbilder från just A.W.B som har märken från bl.a Wrangler, Dr Martens, Nike & Hilfiger denim.
Kom ihåg när man knata runt i dessa i tidiga tonåren. Och nu är dom tillbaka.
Nå, vad tycker ni? Jag total-diggar!
Schyssta, färgglada träningskläder fanns det gott om. Och det är ju alltid en "kom-i-gång" pepp.
Blommor, ränder & denim.
Denna springer jag gärna runt i och låtsas komma direkt från insatsstyrkan.
M.å.s.t.e ha ett par nya svarta jeans. Wrangler står högt på listan. Bra passform.
Härlig bubbelgumsrosa kavaj från In Wear. Fanns även byxor till. Älskart.
-
Vad tycker ni? Skulle ni också kunna knata runt i ett par neonfärgade gympisar till våren?

20120126

Godkväll fina NI! Klev precis innanför dörrren efter en låång dag på stan! Storhandlat mat, lunchat, fikat & shoppat fina kläder! :) Älskar att mammas första fråga när vi sågs var om jag hade ngn mat i kylskåpet. Hon känner mig lite för bra min lilla mamma och vet lika väl som jag att pengarna hellre läggs på andra saker såsom kläder & vin. Alltid lika kul att ha mammis på besök iaf! Framåt kvällskvisten lämnade jag mamma i stan & åkte mot söder & mötte upp fina Madde. Vi gick till A.W.B på pressvisning och kollade in finfina kläder & skor. Sippade på ett glas vin & chit-chattade med härliga människor. Jag ska visa er ett litet plock på vad som fanns i annat inlägg! Här är iaf en slapp dagens. As u can see så ääälskar jag min nya tröja med stjärnprint. Härligt att Madde tagit in det och idag överraskade mig med en lovely skjorta i just stjärnprint, tack tack tack min undebara vän!

Bästa Madelene
Nähä vänner, nu ska jag hoppa in i duschen, sen göra min mamma sällskap på ett glas vin innan vi ska iväg och käka gotte. Kan dock inte bestämma oss för indiskt eller thai?! Jaja, bra blir det nog i vilket fall som helst! Sakerna som fick hänga med hem idag på stan visar jag i morgon! Lovelovelove every single of them..

in stores right know.

Denna fina jacka hittade jag inne på Zara idag. Perfekta övergångsjackan när man inte vet om man ska bära vnterjackan eller vårjackan. Gillar som sagt den quiltade ytan och längden & passformen var perfekt!
-
Hörrni, ni vet väl att ni kan beställa Zaras kläder online! ---> HÄR!
-
Vi hörs lite senare loves, mamma har kommit hit och det är hundra saker som ska göras! Sen ska jag även hinna med att gå på ett pressevent senare idag. Kanske vågar mig på detta med att mobilblogga också. We´ll see. Vi hörs framåt kvällen med dagens outfit & bilder! PUSS

I know. all I chit-chat about is basic.

// Bilden lånade jag från denna snygging!

marc by marc jacobs dirty martini for sale.

Yes, jag har funderat över denna rackare ett bra tag. Ja egentligen sen dagen efter jag köpte den. Super fin, men den är inte alls jag. Känner inte riktigt att vi hör ihop. Vi kan kalla det en typisk Joanna grej, ett riktigt impulsköp. Väskan är köpt i Marc by Marc Jacobs flagship store här i Sthlm. "Dirty Martini" heter modellen och finns i butik. I fantastiskt fint skick, då väskan är nästintill oanvänd.
Väskan är i modell större & sådär härligt "påsig"
Väskan kommer med kvitto och pricetag. Nypris är: 5160:-
Maila mig ett bud till [email protected] om du är intresserad.

starprinted things. I´m kinda obsessed.

Glömt visa er mina nya top jag köpte på min "sista minuten" shopping i Aten. Basic, tunn & väldigt casual. Då jag älskar kläder som mest. Är just ni lite obsessed med att vilja ha stjärnor på alla nya saker jag köper. På kepsen, skinnkjolen, jeansjackan and so on. Ja alltså klippa & klistra all by myself. Ett besök på Panduro och sen är det bara sätta igång pysselverkstan. Iallafall så åkte denna nya sak på igår då jag var hemma hos världens bästa Caroline och drack vin & pratade igen 6 v frånvaro från varandra. Yes, det är looong long time. Vi har jäkligt kul tillsammans, min lilla bråka & jag. Smiling is the best facelift. True that. Liite trött idag dock, måste bero på vinet som vi hinkade ungefär i samma takt som vi pratade..


Är ni lika glada som mig för att min systemkamera kommer hit imorgon? :)

answers of your questions.

Vad jobbar du med?
Jag jobbar som frilansande Fashion-stylist.
Hur ser en typisk arbetsdag ut?
Åh det är så olika från dag till dag. Nästan omöjligt att säga hur en specifik arbetsdag ser ut. Alla dagar är unika och speciella. Men ofta innebär yrket mycket plock på stan, provningar & ännu mer plock på stan. Sen kan jag lova er att det inte är ett 7-16 jobb. Här jobbar man tills allt är klart, inga bestämda tider här inte. Men det är också det som är charmen, och jag skulle inte vilja byta bort mitt yrke för något annat i världen.
Är det stor skillnad på dig och din tvillingsyster om ni står bredvid varandra? Utséendemässigt?
Hmm, vi har aldrig tyckt att vi är speciellt lika. Folk som känner oss tycker heller inte de. Men träffar man folk man inte känner får man ofta frågan vem som är vem? :) Men jag skulle gärna vara mer lik Tilda, för hon är den finaste & bästa jag har! <3
Hur mycket pengar spenderar du i månaden?
Antar att den som ställde frågan menade på kläder & skor?! Det är olika från månad till månad. Ibland mer, ibland mindre. Dock har jag väldigt svårt för att gå in i en butik och gå tomhänt ut igen.. :( Bad behaviour, I know.
Har du någon favoritbutik i Sthlm? Och kanske även Göteborg?
Svår fråga! I Sthlm har jag många olika favoritbutiker. Handlar dock en stor del av min garderob på H&M, Zara & COS. Fina kläder till bra priser. Samma sak gäller nog Göteborg.
Har du något jobb förutom Stylistyrket?
Inte just nu. Dock har jag faktiskt tänkt söka ett jobb att ha vid sidan av. Bara för att jag är extremt rastlös och gärna vill ha saker att pilla med mest hela tiden.
Kan du inte visa bilder på din lägenhet?
Jo men absolut. Det kommer nog upp framöver. Är mitt uppe i en liten "homestyling" + att jag kollar lägenheter varje dag på hemnet. Tanken är att köpa mig en fining framöver.
Kan du inte visa din garderob?
Kommer nog också en smakis från min garderob framöver. Dock ser den just nu ut som ett helvete. Saker & prylar överallt efter allt farande det senaste tiden.
Tips på bra hudvårdsprodukter?
Jag använder mig just nu av Dermalogica. Special cleansing gel, daily microfoiliant (scrubb) mist spray & active moist som är en dag/natt kräm. Trivs kalasfint med dessa hudvårdsprodukter.
Är du världens bästa? Ja tänk för att du är det! <3
Naw min lilla Sax, du är världens finaste. Me love you.
Vad gjorde du innan du började jobba som Stylist?
Jag bodde i Jkpg, där jag är född och uppvuxen. Jobbade som butiksbiträde i en klädbutik.
Hur länge har du bott i Sthlm? Trivs du?
Jag har bott i Sthlm i snart 1,5 år. Jag trivs som fisken i vattnet och detta kommer nog vara min fasta punkt ett bra tag framöver. Detta är liksom hemma nu.
Har du några tips på saker om man vill jobba med mode?
Kort och gott; Ge ALDRIG UPP! Lite samma sak vad det än är, om man vill något tillräckligt mycket så sluta aldrig kämpa för att det ska bli så! Livet är för kort för att hoppas, gör slag i saken istället.
Men om du tex vill jobba på tidning, så skicka in cv och skriv lite kort om dig själv. Jag vet hur det funkar, du kan behöva skicka in 10 ggr innan du får ett svar. Men våga skicka en eller två ggr för mycket!
Dejtar du någon just nu?
Yes jag dejtar emellanåt, men just nu är jag singel! If you snooze, you lose.
Skulle du kunna bo i Grekland?
Jag älskar Glyfada och Grekland. Men jag är ju där så ofta så känns som jag pendlar emellan dom båda ibland! :)
Hur har ditt liv förändrats sen du var med i Stylisterna? För visst är det så du fck ditt jobb?
Mitt liv förändrades ganska snabbt efter Stylisterna. Jag flyttade till Sthlm 1 vecka efter det att jag åkt ur programmet. Programmet förändrade mitt liv i den grad att jag idag får jobba med det som jag alltid drömt om att få jobba med! <3
Vad har du för kontakt med Helene Falk?
Helene är som min lilla extra mamma. <3 En nära vän som alltid finns där. Som den lilla mentorn om man behöver tips & råd, eller som vännen man tar ett glas vin hos en vanlig dag i veckan. Hon ställer alltid upp, sätter alltid folk framför sig själv. Världens bästa helt enkelt! Jag är henne evigt tacksam för allt hon gör för mig! Love you mamasan!
Har du ridit? Haft egna hästar?
Yes det har jag. Ridit sen jag var ca 7 år gammal. Jag och syrran fick våra första hästar i 10 års åldern. Fram tills jag var runt 20 tog hästarna större delen av min tid. Älskade djur, och jag kan än idag sakna ihjäl mig efter dessa djur! Få sitta upp i sadeln och köra ett svettigt pass på banan, åh! Så om någon bloggläsare runtom i Sthlms-området behöver hjälp?! MAILA MIG ASAP! :)
Vad har du för hund?
Jag har en Jack russel som heter Cleo. Världens finaste lilla skrutt är hon. Just nu är hon i Grekland och hälsar på sin bästis Milo som är min systers Chihuahua!
Kan du inte lägga ut recept på vad du äter?
Kommer säkert ut recept någongång. Om jag lagar något smarrigt vill säga. :) Dock äter jag alldeles för mycket ute, men när man är två så ÄLSKAR jag att laga mat. Ganska duktig om jag får säga de själv!
Om du fick önska 3 saker, vad skulle det vara? Utgå från dagen! :)
1. Att jag, mina nära & kära får ett långt, friskt och lyckligt liv.
2. En Chanel jumbo.
3. En underbar lägenhet på Kungsholmen som jag sett på hemnet.
Kan du inte dela med dig av enkla vardagsfrisyrer?
Åh jag som är så dålig på att fixa med mitt hår. När jag är hemma åker "städknuten" oftast upp på stört, och till vardags har jag ofta bara mitt hår som det är. Vaknar, går upp, sminkar mig och knatar iväg. Gillar "beachlooken" och det obrydda mest, alltså inte för mycket fix & trix. Och om jag lockar håret, så lockar jag bara topparna som jag sedan borstar ut för ett busigare intryck.
Vet du hur det gick för Niklas som vann Stylisterna? Har du någon kontakt med resten?
Yes, Niklas är en god vän till mig! Niklas är inte kvar på Sofis mode, han är nu fashion editor på Radar Magazine.
Ja, jag har väldigt bra kontakt med Caroline. Hon är världens bästa bråkkompis och en utav mina närmsta vänner. Så jag tackar Stylisterna än en gång för att jag fick in denna underbaringen i mitt liv! :) Vi umgås så ofta vi kan och har möjlighet!
Vad blir den största trenden i vår?
Pastell, pastell & pastell. Satsa på ett par byxor eller massa toppar i dessa färger. Det kommer slå stort!
Hur ser dina planer ut för närmsta framtiden?
Jag gillar inte att planera så långt framåt. Lever för det mesta alltid för stunden. Men klart jag har mål & bilder av hur jag vill att mitt liv ska se ut om 10 år. Det har väl alla! :) Om du menar i projekt väg kör vi ett stort i början av mars. Berättar mer när det börjar närma sig!
Vad använder du för smink? Vilken är din favoritparfym?
Jag använder knappt något smink. Är en tråkmåns, eller också är det för att jag inte kan, not my skills at all. Men har alltid använt ID tills för ett par veckor sedan då en vän introducerade Idun för mig. Blev fast och älskar det! Säljs på utvalda apotek!
Har faktiskt tre st favoritparfymer och den ena är relativt nyupptäckt. Chanel Mademoiselle är en klar favorit, men även Kenzo jungle. Men den nyaste bland favoriterna är Gypsy Water från Byredo som jag bloggade om för ett tag sen. Om ni inte testat, TESTA! Jag kan inte sluta älska den. Och killar verkar gilla den också, plus på de! :)
Har du några tatueringar? var? Och har alla en speciell betydelse för dig?
Yes det stämmer, jag har 7 st tattos. Är lite av ett freak och vill bara ha mer & mer. Alla har en speciell betydelse för mig och jag har aldrig ångrat en enda av dem. Dom är som mina små accessoarer. Vet redan vad min nästa ska vara, och vart den ska sitta.
Nämn ett plagg du inte kan vara utan?
Måste säga skinnbyxan. Funkar ta mig fasen jämt. Har jag noll inspiration så åker dem alltid på tillsammans med en tischa. DONE & DONE. Dem har varit my numero uno sen dem slog 2 säsonger sedan. Dock är jag på en jäkla jakt efter ett par nya. Riktigt skinn ska dem vara, så ligger ni inne med tips, langa hit dom!
Nämn 3 saker alla bör ha i sin garderob!
Ett par svarta byxor, en vit basic tischa & en cool skinnjacka.
Har du alltid velat jobba med kläder och vad är ditt mål med att arbeta som stylist?
Sålänge jag kan minnas har jag alltid velat jobba med kläder. Trivdes bra på mitt förra butiksbiträde jobb i en klädbutik men har ALLTID haft en dröm att få jobba som just stylist. Har alltid hjälpt vänner om tips och råd, och tycker kläder är det roligaste som finns. Få pyssla & knåpa och vara kreativ. love it. Och att få jobba med sin passion är det bästa som finns! Mitt mål är väl att kunna slå sig in stort i branschen, göra sig ett namn som folk vet, och få stora, egna uppdrag. Working hard makes sence!
Nämn några projekt/tv program du jobbat med?
Yes det ska jag göra. Som många av er vet så finns det två vägar att gå om man jobbar som stylist. Antingen plåtar du mycket fashionshots, alltså mycket tidningsjobb eller jobbar du med tv produktioner. Eller båda. Men för mig har det bara blivit tv shows den sista tiden. Program jag gjort/jobbat med är; Körslaget, Lets Dance, Gäster med Gester & True Talent. Känner att jag vill fortsätta jobba med produktioner ett tag till då det är så satans kul! Men är riktigt sugen på att kirra en fotograf, en makeupartist och en modell & GO NUTS en hel dag! Så det kanske får bli ett nästa mission! :)
Hur var Helene Falks utbildning?
Vi fick en del av Helenes utbildning i Stylisterna. Så alltså inte hela den man får om man går i hennes skola. Brukar dock vara med i skolan hos Helene ibland och den är verkligen toppen! Majoriteten utav dem som gått utbildningen jobbar med det i någon slags form idag. Så jag ger verkligen tummen upp för utbildningen!
Vad är det dyraste plagg du äger?
Åh svår fråga. Jag brukar inte köpa uberdyra kläder faktiskt. Däremot lägger jag gärna lite pengar på väskor & skor. Så då svarar jag mina märkesväskor.
Vilket är ditt favoritmärke?
Mitt favoritmärke är Celine & Isabel Marant. Älskar enkelheten i deras kläder. Precis den stil jag faller för.
Nämn 5 saker man bör ha i sin garderob i vår?
1. En vit kostym, dvs ett par vida byxor & kavaj
2. En pastellfärgad tröja/top (helst en i varje färg!)
3. Ett par blommiga byxor (gärna matchande kavaj till)
4. En perfekt sliten jeansjacka
5. Batikmönstrade byxor



peace and love.

Mitt favvisarmand all times. Fick det i present av finaste syster i höstas och sen den dagen har det inte lämnat min handled. Vi bär likadana, så lite av en symbol för oss. Kanske därför jag älskar det så pass mycket. Dock skulle jag vilja fylla på det med en supertunn silverlänk med ngn fin symbol, typ ett öga?! Ser det framför mig.. Någon som sett det ngnstans eller vet vart jag kan hitta liknande? Help me out!


LAKA manicure.

Hej fina ni! Förlåt för mitt usla bloggande senaste dygnet! Har varit & är fortfarande så sjukt mycket att göra, alla man ska träffa, ärenden & saker som ska göras osv. Mycket fart & fläng, men de är så jag vill ha de! Har dock knappt vart hemma sen jag landade i söndags. Well, jag ska försöka göra mitt bästa för er. Igår eftermiddag åkte jag in till stan och gjorde en manikyr/pedikyr hos min vän Linda på den nyöppnade nagelsalongen LAKA manicure i Gallerian på Hamngatan. Och jag kan bara säga; WOW vilken service! Tjejen som gjorde mina fötter var extremt noggrann, och jag har nog aldrig haft så fina fötter! Detta ska definitivt få bli min nya veckovana! Något alla borde unna sig, vilken tjej vill inte ha fina händer liksom? Jag blev iaf super NÖJD, och det metallicgrå lacket jag valde var såå snyggt! Bra är också att dem har ett smidigt drop-in system!

Bjussar på denna, en osminkad & extremt trött Joanna med påsar under ögonen påväg att få brynen noppade! Bästa Linda till höger.
Fick med mig ett litet kit hem med nödvändiga saker. Lovade nageltjejerna att bli bättre på att smörja nagelbanden i nagelbandsoljan & använda underlack innan nagellacket för att slippa missfärgningar.

back on track in the lovely city called stockholm.

Hola guapas! Vaknade imorse i min säng, i min lya, i mitt stockholm. Måste ändå erkänna, trots att bitterheten och hatet mot snön slog till som en sten i ansiktet när jag landa, att vinterstockholm är jäkligt vackert ändå. Nog för att jag är en sommarmänniska ut i fingerspetsarna, men detta kan inte ens jag undgå! Dock så ser jag gärna att det byts ut mot vår & solsken nästa vecka! ;) Nu ska jag snart knata iväg in mot stan, mani/pedi time hos min vän Linda på LAKA. Oooh så välbehövligt! Men hörrni en tråkig sak är att jag har glömt min systemkamera hemma hos mor & far, men den kommer upp hit till mig på ons! I know, it sucks..


I love you more than there are stars in the sky. You are my world, my everything.

elisabeth and james.

Exakt såhär vill jag knata runt i vår/sommar. Pastell, denim & härlig mönstermix.
Gå in och inspireras du också, HÄR!
-
Förresten, glöm INTE av att ställa din fråga i föregående inlägg! Sammanställer allt senare idag! Ta chansen!

you give me a question and I answer.

Okey hörrni, perfekt tillfälle att köra en liten frågestund. Har legat deckad med migrän i över 1 dygn & senare idag kommer jag boarda ett flyg mot Sverige. :( Så vad passar inte bättre än detta? Fråga om allt mellan himmel och jord, jag svarar på det jag vill & kan! Shoot!

not the best day in my life so far.


Dessa saker får beskriva min dag so far. Vaknade upp imorse med en tandvärk från helvetet, tror det kan vara en visdomstand som spökar, JÄVLAR vad ont ont det gör! Aouch. Huvudvärk, yrsel & frossa har också varit bestående denna dag.. Ingen bra start på en lördag kan ja inte påstå! Knaprat alvedon, läst lite tidningar, målat naglarna i mina favvislack från Chanel & sovit tillochfrån, typ det jag har pysslat med.. Dock börjar nu livet ordna upp sig litegrann. Tog hundarna på en prommis vid havet, fick lite frisk luft och nu trycker jag i mig lite apelsiner & häller i mig massa kaffe. Kan kanske bli en sista middag ute ikväll beroende på hur jag känner mig.. Känns förövrigt jäkligt trökigt att åka hem imorgon, ledsamt ledsamt & klump i magen.. Alltid samma sak när man ska åka härifrån. Dock känns denna gång som den mest jobbigaste att lämna, haft underbara veckor, som spenderats med underbara människor! Jaja, vi hörs lite senare fina läsare, om inte, ha en lovely lördag!
-
People are in your life for a reason, some for a season.
It´s important to recognize when people´s seasons are over. Don´t carry dead weight.

couldn´t get you out of my head.

Kom precis innanför dörren. Vart ner och fikat och strosat runt på stan. Får ju passa på att andas in Glyfada till max nu när jag snart åker tillbaka till vinter Stockholm.. Sådär peppad på det måste jag erkänna. Well, träffa vänner och sätta igång med projekt längtar jag dock massor till! Köpte en härlig tröja, och spanande på världens finaste väska. Klämde, kände, kollade ekonomin men gick dock utanför butiken, utan väskan. Har en stor klump i magen, och kan inte släppa denna väska ur mina tankar. Kalla mig sjuk om ni vill, men det är bara sån jag är, och lite sjukt beteende kan jag hålla med om att det är. MEN, kläder, skor & väskor är ju min stora passion! Har ju imorgon på mig att fundera över denna rackare... Åh, livet skulle bli så mycket roligare med dig på min axel...

Så nu ska jag hälla i mig en kopp kaffe & sedan ställa på mig crosstrainern för 2:a ggn idag. HEJA HEJA! Ikväll blir det käk på Pepenero & kanske även en eller två drinkar med en kär vän! :) Ha en härlig fredag vänner! Xx

my second skin.


Gillar ni denna modell av skinnjacka?
-
Förresten, är ni intresserade av en frågestund?
Nu har jag ju snart bloggat 2 v. Yäääs, time runs by to fast.

rock chic.

Hola bonitas! Här är en dagens innan vi drog ner på stan och fika. Jäääätte varmt i solen idag, väldigt härligt! Dock åker jag hem på söndag, förstår inte hur tiden kan gå så fort, hur är det möjligt?! Alltid samma sak när man är här, separationsångest BIG TIME och kanske ännu mer denna gång.. boooooo.

the perfect denim skirt.

Hello lovers! Hoppas ni mår toppen denna mittdag i annars rätt gråa & tråkiga januari! :) Hade ju som sagt inte alls någon tid till er igår kväll, vart och heja på grabbarna som sparka boll. Såå spännande, men dom vann tillslut! Wehej! By time jag skriver till er nu så sitter jag bänkad framför datan för att komma in til H&M:s hemsida. Kolla in Versace for H&M Cruise Collection som endast släpps på nätet idag. Men med min tur så tror ni jag kommer in eller? NOWAY! Jag kommer väl in lagom tills allt är slut såklart.. Just my luck! Har ni tänkt att klicka hem något? Jag gillade bikinisarna jätte mycket! Så en sån vill jag plaska runt i sommar!




Well, här är iaf kjolen jag köpte igår. Älskar färgen & slitningarna. Hur fin? Jag känner redan hur mycket denna kjol kommer få utstå! Iaf, ni får se den på senare!
Ha nu en finfin tossedag!

fotballtime.

Hinner inte posta kvällens outfit till er just nu. Sålänge får ni en liten halvdassig photobooth bild. Vart på språng hela dagen och nu tjatar syrran om att vi måste åka! Ikväll blir det fotbollsmatch för hela slanten. Kvällen till ära åkte en nyinköpt sak på, kan ge er denim som ledtråd, OCH ngt jag letat efter lääääänge! HAPPY! Have a good lill-lördag finingar!

what about glitter & girls?

Dog litegrann när jag såg dessa. Eftersom att mina glittriga boots jag köpte i höstas från Topshop gick sönder så ligger dessa farligt nära på att få ersätta dem. Ska ta mig en funderare över dagen. Men hallå, hur fina?! Ser dem framför mig till den lilla blommiga klänningen i sommar likväl som nu till ett par trashiga jeans...

the one and only byredo.

Denna parfym har jag många gånger gått och spanat på inne på Byredo butiken i Stockholm. Såklart att syrran snappat upp det och gav mig denna i julklapp. Åh jag verkligen ÄLSKAR den. Vissa dofter köper man en gång, gör slut på, och köper aldrig igen. Doften liksom fastnar inte. Men denna hörrni, den är A-M-A-Z-I-N-G! 2 sprut och den sitter som ett smäck hela dagen. Den kommer aldrig få flytta ut ur mitt badrumsskåp, det är en sak som är säker!
Gypsy Water. Doftar vanilj, och alla ni som känner mig vet hur mycket jag älskar vanilj. Måste typ stanna folk på stan om jag känner den minsta lilla doft av just vanilla och fråga vad det är för doft. Besatt? Kan man säga. Så ligger ni inne med tips på andra "vanilj-doftande" parfymer? Tell me!


Använder någon utav er också Byredo? Vilken är isåfall er favorit?

red lips & red fur.

God eftermiddag kära vänner! Kom nyss innanför dörren. Jag och syrran har som sagt varit på crosstrainer jakt idag, hittade en som hon ska köpa. Så nu jäklar! Vart lite svårt att ta den på buggan bara, så vi måste ta stor bilen och lassa in schabraket i! Utöver det så smet jag in en snabbis på Zara. Skulle jag INTE gjort, för mitt framför ögonen på mig stod ett par skor jag bara var tvungen att lägga vantarna på. Nog för att jag älskar kläder, men det är något mycket speciellt med Joanna & skor.. Can´t handle it. Jaja, I show u the loves later!

// Skjorta Ralph Lauren Byxor Zara Kaninpäls Monroe Läppstift Givenchy //

favourite trio.

Dessa 3 rackare från Estée Lauder är klara favoriter. Night repair serum är en höjdare att droppa 3 droppar under din nattkräm innan läggdags. Dämpar blemmor, röda partier + att hyn strålar. Idealist är en klar favorit. Dyr, men värd varenda krona. Smörjer under min foundation. Hyn bara lyser, och vem vill inte ha en vacker lyster? Double wear är en foundation jag duttar i ansiktet då jag vill täcka vissa partier. Använder alltid då det vankas fest. Och den täcker verkligen, och lystern är även här ett faktum. I love Estée Lauder! Förresten kan ni tipsa om någon grym highlighter? Hört talas om Duwops, ngn som testat? TELL ME!



all white.

Yesterdays kvälls outfit. Älskar mina nya vita, vida byxor. Tänker matcha som Caroline Winberg hade till Elle galan. Ska bara träna bort jul-kilona först! ;) Tänker dom lite pösigare till ett par låga sandaler så byxorna släpar i backen. Lite sådär obrytt liksom.. Yes, så vill jag ha dem. Men man kan ju givetvis bära dom såhär också för ett lite mer feminimt intryck.

Nä nu ska ja surpla den 3 kaffekoppen denna morgon och slänga på mig lite trasor till kläder! Solen skiner här i Grekland och jag och Tilda ska ner på stan en sväng och leta crosstrainer! :) Nu jäklar! När den är levererad hem så ska vi köra tills svetten sprutar, för senare kommer svenskt gotta hit med bud. Hej sockerchock! För visst är det så att just svensk lösgodis är något väldigt väldigt speciellt, salta godisar, mm mm..  Well, glöm INTE följa mig på twitter,  @JoannaFingal Där uppdaterar jag lite hela tiden! Ha en fin tisdag peeps!



beautiful beach.

Lite bilder från eftermiddagens pass på stranden. Hade som nyårslöfte att verkligen komma igång med träningen. Jag & en kompis har som vad att peppa varandra varje dag om just träningen. Måste nog säga att jag tycker jag lyckats ändå. Har nog kört iaf 5 dgr i veckan so far.  Och det är ju inte illa pinkat hörrni.

Härliga strandpromenaden
Ja det är ungefär lika härligt som det ser ut!Nöjd men TRÖTT tjej efter löpning i sand.
Iallafall, träningen härnere har bestått av antingen löpning längs strandpromenaden eller för att variera det har det blivit löpning på stranden och i sanden. Och ja hörrni, det är ungefär lika jobbigt som det låter. Phew. Benen blir bokstavligt talat som spagetti. Dock ett minus är att detta är dag 4 en gubbe förföljt oss på stranden. Stannar med bilen, vevar ner rutor, ja tom så långt att en snubbe dragit ner byxorna. Ja ni läste rätt! FY!
När jag är tillbaka hemma i Sthlm ska jag lösa gymkort. Så ni sthlms-bor som är härinne, vilket gym ska ja välja? Och alla ni andra, har ni kommit igång med träningen ännu? Berätta så peppar vi varandra!

a must have in every wardrobe.

Här nedan tipsar jag om två olika skinnjackor. ÄLSKAR dem båda och enligt mig prickar de alla rätt! Om det inte vore för att jag precis köpt ännu en skinnjacka så hade jag slagit till på någon av dessa aswell. Helt klart. Är ju lite av en rocktjej så älskar "rock-känslan" och detaljerna på armarna. Om ni frågar mig är en skinnjacka definitivt den bästa investeringen. Jag bokstavligen bor i mina skinnisar.




as simpel as that.

Godmorgon alla bloggisar! Måste börja med att säga, jäklar i havet vad kul att se så många av er inne på bloggen igår! Vad tyckte ni? Kommer ni fortsätta kika in? Jag hoppas, man blir så jäkla peppad när man vet hur många som är här inne! Så ja, nu kör vi tycker jag! :) Igår var en riktig slappesöndag. Här i Grekland så väljer man att stänga ALLT som går att stänga, dvs att man inte har så mycket att göra just en söndag. Så vad gjorde vi? Vi tog en promenad, lagade mat (f.ö. världens enklaste & godaste broccoli/blomkåls gratäng! Nomnom) bakade äppelpaj & kompenserade de hela med ett intervallpass på stranden. Phew.






Söndagens väldigt enkla outfit. En stor stickad tröja till ett par råa boots, as simpel as that. Över tröjan bar jag min gröna armé jacka.

Hörrni en rolig grej till är att jag egentligen skulle åkt hem igår, söndag. Men av olika anledningar så valde jag att stanna en vecka till. WOHOO! Så länge man kan & har möjlighet så varför inte?! :) Sol för mig är som en drog här i livet, utan den är jag inte riktigt den Joanna man är van att se. En väderberoende människa helt enkelt. F.ö har jag snart levt i min resväska i 6 veckor. Jag kan säga att det inte är de lättaste att vara kreativ och nyfiken på att sätta outfits längre. Hurray för att komma hem till Sthlm & garderoberna om jag måste nämna något! Toodels, ha en härlig måndag peeps!

bling it.

Ett litet axplock av några blingade favoriter just nu. The bigger the better.

it´s all about the details.

Om ni inte lyckades på tag i h&m:s hårsnoddar med metallplatta kan jag tipsa er om dessa. De kommer från Nelly, finns i både silver & guld och du får punga ut 99 kr. Jag kommer definitivt klicka hem båda paren. Hörrni, det är de lilla som gör de. Finfint!



nobu matsuhita.

Igår kväll brummade vi med bilen till Nobu Matsuhita och smaskade världens bästa sushi. Överlägset den bästa sushin jag någonsin ätit. Och för att inte tala om deras Sake Capirinha, mums mums mums. Bara av att tänka på maten eller den smaskiga drickan så vattnas det i munnen trots att jag varken är det minsta hungrig eller törstig. Måste vara ett bra betyg ändå!


Well, detta var iallafall kvällens outfit. Sorry för halvkassa bilder, men glömde bort att jag hade en blogg för en stund så dessa bilder togs fort i garaget efter middagen! :)

the Swedish Elle gala 2012.

Vaknade imorse och var direkt in på datan, klickade mig direkt in på Elle.se och kollade vad folk hade på sig igår. Måste säga att jag inte blev direkt "blown away" av någon faktiskt?! Den jag tyckte lyckades överlägset bäst var Caroline Winberg, så jääääkla fin! Den blommiga kavajen & den lilla topen till dem utsvängda vita byxorna, ÅH, perfektion! Efva Attling var också ruggigt snygg och stilren i sin vita kostym och Linda Sundblad i sin silvriga outfit för att nämna tre. Ok, här är iaf dessa jag gillade mest! Enjoy!

Caroline Winberg & Viktor von der Esch
Efva Attling
Linda Sundblad klädd i H&M. WOW! Silver silver silver. Looove.
Ida Rislöw (till vänster) i Ida Sjöstedt
Helena Åkerlinds randiga byxor var riktigt coola & Linn Hägglunds rosa glitter byxor vill jag väldigt gärna ska flytta in i min garderob. Någon som vet vart dem kommer ifrån?! Lovelovelove.

Detta är mina favoriter från åres Elle gala. Vad tyckte du? Vilka var dina favoriter?

golden cuffs.

Kom precis innanför dörren efter en härlig fika i underbart väder. Solen bokstavligt strålar ute & sommarkänslorna är inte långt borta. En lä plats i solen och det steker i ansiktet. Lovely! Måste erkänna att jag är sjukt trött idag dock, drog iväg igår kväll och mötte upp en vän för lite vin & yummie drinkar. Nom nom. Klev väl innanför dörren på morgonkvisten, störtade ner i sängen & dog ett par timmar innan frukosten vart serverad. Men så värt de, hade mucho trevligt!

Hörrni, lägg tröjor som denna på minnet. Peplum / Volangkant på tröjorna är hett nu!




Trots att soffan och en powernap lockar otroligt mycket nu så ska jag istället snöra på mig joggingskorna och släpa mig neråt stranden. Time to burn som calories! Soffan får jag dejta efter turen, för ikväll vankas middag & sushi på NOBU Matsushita. Deras farligt goda Capirinha vattnas redan i munnen. För att inte tala om sushin. Yum.

celine lookie.

Denna lilla godbit stod på en hylla inne på Zara häromdagen. Tanfärgad och väldigt Celine lookalike. Mjukt läder och underbar till vårens alla ljusa färger. Istället för att punga ut flera tusenlappar för en Celine får du denna för en betydligt billigare peng. Tror den gick på runt 1000 lappen. Definitivt värd, underbart fin. Love it.



Även denna lilla rackare hängde så fint bland kläderna. Får mig att tänka på Alladin & framförallt min fina vän Caroline. Första avsnittet av Stylisterna då vi skulle tillverka en accesoar, så gjorde hon just en påsväska. Hon är nämligen överstyv på att fixa ihop en på nolltid! Tror jag ska be henne om en tjänst... ;)

denim jacket.

Här är ett av inköpten som gjordes häromdagen. Den perfekta jeansjackan! Och det bästa av allt, den bara hängde där framför ögonen på mig, i den perfekta tvätten & ett jäkla kap dessutom. Ibland ska man ha tur, och som jag letat! Well, norpade den ganska fort kan jag säga! :) Så hörrni, om ni ännu inte har någon jeansjacka i er garderob, GO GET ONE! Ett jäkligt säkert kort inför våren.


flower power.

Kom nyss innanför dörren, varit ner en sväng på stan. Riktigt ruggigt väder tills det sprack upp och solen värmde som bara den! Placerade oss på en uteservering i solen och njöt av denna fina torsdag. På hemvägen smet vi in i mataffären och köpte lite gott. Desperado, har ni inte smakat denna öl, GÖR DET! I tell u that! ;) Så snart ska jag placera mig i solstolen i trädgården med en kall i handen och invänta kvällen då det blir käk ute! Ska nog även möta upp en kompis och gå ut en liten sväng. Vi får se vart vinden bär oss!



Me today, på mig har jag min nya fina blus jag köpte igår. Gillar ni den? Lika fin till ett par skinnisar som ett par shorts & sandaler i sommar. Bra köp. Nä innan jag knäcker den där bärsen så ska jag snöra på mig mina Easytones, koppla hundarna och ge mig av neråt stranden. Intervallpass på stranden it is. Springa det fortaste man kan i kvicksand är ungefär lika jobbigt som de låter.. Pheeew. Toodels!

pastell is the new black.

Look nr 1, just gotta love it. Och kjolen på look nr 4, jag vet iaf vad jag ska börja knåpa ihop.
Citrongult tillsammans med den mintgröna. Får mig att vilja skippa vintern och traska direkt till vår.
-
Collage gjort av mig / Bilderna är lånade från Style.com
-
Det här är för mig inspiration på hög nivå. Inspireras ni också och sug in den härliga våren vi har att vänta.

in store now.

Lite finfina saker jag hitta idag inne på Zara. Dem hade tjuvstartat med vissa få vårplagg som hängde bland all rea kaos! Mycket pastell, blom-mönster & denim i vår. Vik ihop dom stickade tjock-tröjorna och byt ut dom mörka färgerna. I vår är det ljusa färger, skira tyger och härliga mönster som gäller! Jag själv slog till på en blus, ja i just blom-mönster. Fått lite dille på just de..

Underbar sidenblus med söt krage som detalj

Blom-mönstrad kavaj. Styla den till svart eller jeans om du är för feg för att använda den som en hel kostym.

Underbara sidenbyxor i inkamönster. Riktigt sugen på dessa.. Får sova på saken.

Vad tycker ni om vårens trend? Gillar ni?

golden hall.

Idag efter frukost packade jag, Tilda & Charlize in oss i bilen och åkte till Golden Hall. Ett stort köpcentrum här i Athen. Vi fikade på Starbucks, (som fö har världens mest yummie White Mocca latte!), fyndade lite plagg på rean & det bästa av allt; jag hittade 2 plagg från mitt inspo-collage om denim här nedan! Kan ni gissa vad?! :) LOVE IT!
Solen lös på morgonen, men försvann sedan väldigt fort. Grått, trist & regn.. Men vad gör väl det?! Det är ju inte blask, snö & minus iallafall! :)

all denim.

Just nu är det vissa saker jag suktar efter mer än andra. Högt på min wishlist finner ni denim i olika utföranden. Jag vill ha den perfekta kjolen, den perfekta jackan, acnes omtalade kostym (vet att lindex ska få in en denimkostym i vår, som jag hoppas är lika fin in real som på bilder!) & en jeans kepa som jag vill pimpa med stjärnor bl.a. / vad är dina favoriter i vår?

Bilderna är lånade från acnestudios.com / lindex.se / style.com

burgundy red.

Vad roligt att se så många som redan kikat förbi! KUL! Det är ju faktiskt för er som jag bloggar! Som vissa av er säkert förstått är Tilda Fingal min tvillingsyster, och just nu är jag hos henne & hennes familj och hälsar på i Grekland. Snart varit här 2 veckor, men på söndag bär de av hemåt Sthlm igen. Både skönt & ledsamt! :/ Well, tidigare idag packade vi bilen och drog en sväng till IKEA.



Såhär såg jag iaf ut, älskar min nya scarfes btw! Burgundy red + zebraprint

I skrivande stund sitter jag & syrran och bölar till minnes/hyllnings ceremonin som hålls för Stefan Liv i Kinnarps ikväll. Fortfarande en overklig känsla att han är borta. Iaf har mamma köpt mig ett "Love for Lokomotiv" armband som stolt kommer sitta på min handled. Gör detsamma du, armanden finns här!

Joanna Magdalena Fingal

Hej & hemskt mycket välkommen till min blogg!
Kul att du hittat hit! Jag får väl köra en kort presentation om mig själv och vad jag pysslar med! Många vänner har länge tjatat om att jag borde starta en blogg. Jag har alltid haft samma svar, -Ja vet inte, kanske, inte just nu osv osv. Tror jag är bättre på att läsa bloggar än att skriva en själv har de hetat. Dock älskar jag att skriva och få uttrycka mina känslor & åsikter i bild och text, så why not, detta är ju ett perfekt sätt att få göra båda delarna! :)

Ok, so here we go, Joanna Magdalena Fingal heter jag, 23 år gammal, kommer ursprungligen från Jönköping men bor numera i mitt älskade Stockholm. Här i bloggen kommer ni få följa mig och mitt liv, mitt annorlunda yrke som frilansande Fashion Stylist med eget företag. Världens roligaste jobb! Har alltid varit världens största fashionjunkie! Läser alldeles för mycket modemagasin & shoppar på tok för mycket kläder.
Ni hänger väl med på tåget?! Tror detta kan bli riktigt bra! Xx Joanna

Btw, stort tack till duktiga Sophie som hjälpt mig med designen på bloggen!

RSS 2.0